Marvin Dee Band

1-6-2018

17 juni tijdens Sunday in the park.

Marvin Dee Band
Deze Rotterdamse akoestische pop-rock band combineert frontman Marvin’s conservatorium achtergrond in muziek-theater met een rauw randje. Het resultaat is een samensmelting van genres, en complexe doch toegankelijke arrangementen die blijven verrassen.

De muziek is soms catchy, soms ontroerend, soms funky, soms fragiel, maar het meest kenmerkend voor hun sound blijft Marvin's stemgeluid en bereik, in combinatie met hun geweldige vijfstemmige zang arrangementen. De band brengt gelaagdheid en bouwt hun zogenaamde “muur van geluid” niet op met technologische snufjes, maar met het puurste, meest menselijke instrument dat er is: de stem. De Marvin Dee Band bestaat uit 6 uitstekende muzikanten die elkaar gevonden hebben in de gedeelde passie voor het maken van pure, levende, ademende, échte muziek.

In een wereld vol synthesizers, elektronica en auto-tune, willen zij terug naar de basis: een groep gepassioneerde instrumentalisten op een podium die hun liefde voor de muziek vol overgave willen delen met hun publiek. Zij houden niet vast aan regeltjes en volgen geen hypes, maar kleuren de composities van frontman Marvin Dee in volgens hun gezamenlijke muzikaliteit en een gedeelde visie: pop-rock muziek, toegankelijk voor iedereen, maar met een complexiteit die spreekt tot de verbeelding. En, omdat de stem centraal staat, blijven de arrangementen ook bij een akoestisch optreden volledig overeind.


Meer