Red,White & Blues tijdens Sunday

11-3-2019

Op zondag 25 augustus treden ze op tijdens Sunday at the Park:Blues and Rock & Roll.

Red,White & Blues heeft, zoals het een goede bluesband betaamt, al heel wat kilometers op de teller staan en ook al heel wat jaren; dit jaar vieren de heren hun tienjarig bestaan. In de geschiedenisboeken van de band staan momenten dikgeschreven zoals de uitnodiging voor de finale van de Dutch Blues Awards en de winst van de Hitlijst Award tijdens de Clash of the Coverbands in 2012. De band bestaat uit 7 doorgewinterde muzikanten die samen zo ongeveer elke muziekstijl beheersen die er bestaat maar die als ze bij elkaar komen voor de blues gaan.

Met een scheutje Soul om het recept voor een swingende avond compleet te maken.

Zeven man sterk; dat betekent dat er niet alleen een meneer met een gitaar komt zingen dat zijn vriendin hem heeft verlaten en zijn geluk ook maar dat er een complete band het podium beklimt met bovenop de ritmesectie, zang, gitaar en een heuse driemans blazerssectie.

En dan kan het feest beginnen. Van ingetogen nummers als BB King’s “The trill is gone”  via het oude stijl “Texas Flood” waarmee de band de voornoemde Hitlijst Award won tot Luis Jordans “Let the good times roll” in de uitvoering van Joe Bonamassa. Blijf daar maar eens bij stilzitten.


Meer